Beste Goedkope Smartwatches – Budget Keuzes

Met de populariteit van smartwatches zijn er zeker veel mensen die er een willen hebben maar niet veel kunnen uitgeven. Daarom heb ik hier de beste goedkope smartwatches die je kunt kopen voor een zeer laag budget. Je hoeft niet veel uit te geven voor een dergelijke smartwatch en dat zal ik je hier demonstreren. 

Deze smartwatches hebben een perfecte prijs en kwaliteit en zijn zeer betaalbaar waardoor iedereen ze kan kopen. De prijzen van de smartwatches die ik hier ga bespreken zijn onder de 100 euro waardoor elk persoon ze kan nemen. 

Beste budget smartwatches – goedkope prijs

  • Huawei Band 4 Pro 
  • Samsung Galaxy Fit
  • Garmin Vivosmart 4
  • Fitbit Inspire HR
  • Garmin Vivosport HR

Het kiezen van een smartwatch is een belangrijke keus. Niet elke smartwatch kan alles wat je zou willen doen en je wilt niet later meer geld uit moeten geven omdat je niet de juiste hebt gekozen. Hier gaan we de goedkoopste smartwatches bespreken op dit moment en je kunt kijken of ze iets voor je betekenen of niet. Deze zijn zeer betaalbaar en beschikken over de belangrijkste functies van smartwatches. 

Beste goedkope smartwatches – Lage Budget

Als je al van tevoren weet wat je met een smartwatch wilt gaan doen, dan wil je misschien even beter kijken als deze smartwatches een goede keuzes zijn voor je. 

Meeste goedkope smartwatches beschikken niet over belfunctie, verschillende schermen of tracking informatie die bij je passen. 

Het is daarom belangrijk dat je jezelf goed informeert voordat je een van deze budget smartwatches kiest. Je kunt altijd meer informatie lezen over deze smartwatches door naar de productpagina te gaan. 

Bekijk ook: Hoe kies je een smartwatch 

De Huawei Band 4 Pro – iOS en Android

De HUAWEI Band 4 Pro - Beste goedkope smartwatch met ingebouwde GPS

als eerste hebben we de Huawei Band 4 Pro die geschikt is voor zowel iOS en android gebruikers. Dit is een perfecte keus voor als je een zeer laag budget hebt. Deze smartwatch is een geweldige keus voor als je een smartwatch wilt die goedkoop is met GPS

Deze goedkope smartwatch heeft over 100 reviews en het scoort een 8.6 uit de 10 van alle reviews die het heeft gekregen. Veel gebruikers vinden dat deze budget smartwatch een mooie design heeft, makkelijk te gebruiken is en dat de hartslag behoorlijk nauwkeurig is. 

Deze smartwatch is zeker de beste goedkope smartwatch van 2021 dankzij de prijs kwaliteit verhouding. De ingebouwde GPS die zit in deze smartwatch zie je alleen bij de dure smartwatches zoals de Fitbit Ionic die wel bijna 300 euro kost. Dit is een perfecte betaalbare smartwatch voor als je veel buiten bent aan het trainen zoals met fietsen, wandelen, rennen enzovoort. 

Verder vinden gebruikers dat de batterij iets minder mee gaat dan verwacht waardoor ze vaker moeten opladen. Het is niet een te grote probleem als je een keer in de twee of drie dagen moet opladen maar voor sommige kan dit wel irritant worden. 

Dit is zeker een perfecte keus voor een smartwatch die zeer lage prijs heeft onder de 100 euro is en beschikt over alles wat je nodig hebt om buiten te sporten. 

De reden dat deze smartwatch als eerste staat is omdat de prijs een van de laagste is en omdat het ook over een ingebouwde gps beschikt. Een ingebouwde gps maakt het mogelijk voor gebruikers om lekker te kunnen trainen zonder de telefoon bij te hebben. 

Stel dat je wilt gaan zwemmen en je wilt je activiteit tracken, je wilt dus niet met je telefoon gaan zwemmen als deze niet waterdicht is. De budget smartwatch is wel waterdicht waardoor je het kan gebruiken om in een zwembad te zwemmen maar NIET duiken. 

Verder kun je ook lekker gaan rennen of wandelen zonder je telefoon mee te nemen als je dat prettig vindt. Maar ik zie wel dat de belangrijkste aan een ingebouwde GPS is dat je kunt trainen zelfs als je telefoon geen verbinding heeft met je smartwatch. Vaak valt de verbinding weg en je wilt wel je training kunnen bijhouden. 

Deze goedkope smartwatch is zeer geschikt voor fietsen, fitness, hardlopen, zwemmen en veel andere activiteiten zoals wandelen etc. 

Ook kun je met deze smartwatch telefoontjes opnemen of weigeren met je smartwatch zonder dat jij je telefoon hoeft uit te halen. Dit komt zeer goed van pas als je in openbaar vervoer zit de vaak vol zit, auto zit en veel andere plekken waar je niet veel op je telefoon kan zitten zoals werk of uitjes met vrienden. 

Wat kan deze goedkope smartwatch nog meer doen?, de smartwatch kan ook je slaapfases en slaapkwaliteit door je hartslag meten en je een overzichtelijke rapportage ervan weergeven. Dit is heel handig voor als jij je slaapkwaliteit wilt verbeteren en bijhouden.  

Wat ook heel anders is aan dit smartwatch vergeleken met andere is dat het je ook persoonlijke advies geeft om je slaap te verbeteren. Veel andere smartwatches geven je wel de resultaten van je slaap maar niet veel meer, en als je meer wilt moet je gaan betalen. 

SpecificatiesHuawei Band 4 Pro
Prijs59,99
CompatibiliteitiOS en Samsung
MeldingenBerichten ontvangen en verzenden, berichten voorlezen, Caller ID, inkomende oproep weigeren, notificaties
BellenNee, wel opnemen 
HartslagsensorJa, Ingebouwde polssensor
Contactloos betalenNee
WaterdichtJa
SchermtypeAMOLED 0,95 inch scherm
GPSJa, ingebouwde GPS-ontvanger, Navigatie, Route Registratie
Aanbevolen voorFietsen, Fitness, Hardlopen, Zwemmen
Meet Afstand, Calorie verbranding, Conditie, Hartslag, Slaap, Snelheid, Stappen

Conclusie, ik vind dit een perfecte keus voor als je een smartwatch wilt testen zonder dat je voor de dure smartwatches gaat zoals de Apple watch series 6 of de samsung galaxy watch die wel tot 500 euro kosten. De smartwatch is ook een perfecte keus voor als je veel buiten gaat rennen, wandelen of sporten dankzij de ingebouwde gps die het heeft. De enige smartwatches die deze optie hebben zijn vaak de dure smartwatches en daarom is dit een perfecte goedkope smartwatch met gps keuze. 

Samsung Galaxy Fit – Android en iOS

Samsung Galaxy Fit - Budget Smartwatch keuze - Goedkoop onder de 100 euro

Wanneer het komt tot een goedkope smartwatch voor samsung gebruikers dan is de Samsung Galaxy Fit een perfecte keus. Gebruikers die deze smartwatch hebben geven het een 8.9 van de 10 uit alle 59 reviews die het kreeg.

Gebruikers vinden dat het een mooie design heeft, heldere scherm, klein, waterdicht en dat het perfect werkt met samsung telefoons. Zeker de perfecte keus als je een android hebt en je wilt een goedkope smartwatch.

De smartwatch beschikt over basisfuncties zoals hartslagsensor wat zeker handig is. Verder kun je het ook gebruiken met een iOS apparaat die iOS 10 of hoger heeft. 

Naast de hartslagsensor kan deze smartwatch ook je fitness workout tracken zoals benchpress, bergklimmers, burpees en heel veel meer. Dit is een perfecte smartwatch voor samsung gebruikers en voor als je veel gaat fitnessen. 

De informatie dat deze smartwatch meet zijn afstand, calorie verbranding, hartslag, slaap, stappen en stress. Deze gaan samen met andere de hartslagmeter en andere sensoren. 

SpecificatiesSamsung Galaxy Fit
Prijs94,99
CompatibiliteitSamsung en iOS
MeldingenBerichten ontvangen en verzenden, berichten voorlezen, Caller ID, inkomende oproep weigeren, notificaties
BellenNee, wel opnemen 
HartslagsensorJa, Ingebouwde polssensor
Contactloos betalenNee
WaterdichtJa
SchermtypeAMOLED 0,95 inch scherm
GPSNee
Aanbevolen voorFitness, maar het kan wel gebruikt worden voor andere activiteiten zoals fietsen etc. 
Meet Afstand, Calorie verbranding, Hartslag, Slaap, Stress, Stappen

Verder is dit een perfecte goedkope smartwatch voor vrouwen dankzij de design en de kleuren die je kunt kiezen. Zeker handig voor vrouwen die veel fitnessen en fit willen blijven. Zeker kunnen mannen deze ook gebruiken in zwart of andere kleuren het is niet alleen bedoeld voor vrouwen maar het zit wel goed bij vrouwen. 

Garmin Vivosmart 4 – Android en iOS

Garmin Vivosmart 4 - Goedkope smartwatch voor vrouwen

De volgende goedkope smartwatch die je kunt kopen die zeer betaalbaar is, is de Garmin Vivosmart 4. Deze smartwatch is zowel te gebruiken met een android als een iPhone waardoor beide gebruikers ervan kunnen genieten.

De goedkope smartwatch heeft over 132 reviews en het scoort een 8.5 van de 10 uit alle reviews die het heeft gekregen. Gebruikers die de smartwatch al hebben vinden dat de smartwatch lekker compact is, licht is, goed afleesbaar, redelijk accuraat en dat het automatisch slaap detecteert. 

Meldingen worden makkelijk getoond op deze smartwatch waardoor je niet constant je telefoon uit je zakken moet halen om te kijken wie je appt. Als je wordt gebeld wordt het ook weergegeven op de smartwatch en als het goed is kun je ook opnemen of weigeren. 

De hartslagsensor van deze smartwatch is heel handig om te gebruiken want het is continu en niet alleen op aanvraag. 

Veel andere sensoren kun je alleen op aanvraag je hartslag bekijken en het is niet continu. Deze is heel handig omdat het wel dat doet. 

Ook wordt met de hartslagsensor ook je stressniveau gemeten en zo kun je dat ook bekijken. Daarnaast meet de smartwatch de afstand, calorie verbranding, conditie, hartslag, slaap, stappen en stress. 

SpecificatiesGarmin Vivosmart 4
Prijs97,99
CompatibiliteitSamsung en iOS
MeldingenCaller ID, Notificaties
BellenNee
HartslagsensorJa, Ingebouwde polssensor
Contactloos betalenNee
WaterdichtJa
SchermtypeOLED 0,71 inch scherm
GPSNee
Aanbevolen voorFitness
Meet Afstand, Calorie verbranding, Conditie,  Hartslag, Slaap, Stress, Stappen

Er zijn verder veel meer extra functies zoals Timer, stopwatch, alarm functie en trilfunctie. Je kan verder naar deze smartwatch kijken in de productpagina. 

Fitbit Inspire HR – Android/iOS

Fitbit Inspire HR - Betaalbare smartwatch voor vrouwen voor laag budget

Als ene laatste van de beste goedkope smartwatches is de Fitbit Inspire HR. Fitbit is een merk dat ik zelf ook heel veel gebruik en het is mijn eerste keuze als ik een smartwatch ga kopen. 

Deze goedkope fitbit smartwatch heeft over 481 reviews en het scoort een 8.8 van de 10 uit alle reviews die het kreeg. Gebruikers vinden het een geweldige smartwatch dankzij hoe makkelijk je het kan gebruiken, het is minimalistisch en is waterdicht.

Wat heel goed is aan de Fitbit smartwatches zoals de Garmin smartwatches is dat je ze met zowel Android als iOS kunt gebruiken. De hartslagmeter is continu, dit betekent dat je niet steeds je hartslag hoeft te vragen aan de smartwatch, deze wordt continu weergegeven. 

Deze goedkope fitbit smartwatch is heel handig voor fitness omdat het meet de afstand die je rent, calorieverbranding, hartslag en stappen. Verder meet het ook hoe vaak jij je handen hebt gewassen en je slaap. 

Tenslotte beschikt de smartwatch ook over belangrijke functies zoals een timer, stopwatch, alarm om op tijd wakker te kunnen worden en trilfunctie. Zelf vind ik deze functies heel belangrijk omdat ik makkelijker en sneller wakker wordt met de tril alarm. 

SpecificatiesGarmin Vivosmart 4
Prijs99,99
CompatibiliteitSamsung en iOS
MeldingenBerichten ontvangen, Caller ID, Notificaties
BellenNee
HartslagsensorJa, Ingebouwde polssensor
Contactloos betalenNee
WaterdichtJa
SchermtypeOLED 0,72 inch scherm
GPSNee
Aanbevolen voorFitness
Meet Afstand, Calorie verbranding, Handen wassen,  Hartslag, Slaap, Stappen

Dit is zeker een perfecte keus voor als je wilt trainen met een basis smartwatch die niet veel kost. De smartwatch weergeeft de belangrijke informatie die je nodig hebt zoals je calorieverbranding, afstand, hartslag en veel meer. 

Garmin Vivosport HR – Android/iOS

garmin vivosport hr - budget smartwatch voor mannen en vrouwen ingebouwde GPS

Als laatste hebben we de Garmin Vivosport HR die een perfecte goedkope smartwatch is voor sporters. Dankzij de ingebouwde GPS is deze smartwatch zeer handig in gebruik voor als je niet alleen bij de gym wilt sporten maar ook buiten of als je gaat zwemmen. 

De smartwatch is verkrijgbaar voor een zeer prima budget vergeleken met andere smartwatches die ook ingebouwde GPS hebben. 

Een andere geweldige smartwatch van garmin die voor een zeer lage budget is, is de Garmin Vivosport HR. Dit is zeker een perfecte keus voor gebruikers die houden om te sporten buiten, in een zwemband en bij de gym. 

Dit is een perfecte keus voor een goedkope smartwatch voor vrouwen en mannen dankzij de kleurcombinatie die je krijgt. Zo  heb je bijvoorbeeld zwart met roze combinatie of zwart op zwart die goed bij mannen en vrouwen staat. 

Deze goedkope smartwatch heeft over 250 reviews gekregen en het scoort een 8.5 van de 10 uit alle reviews die het kreeg. Gebruikers vinden het een zeer goede smartwatch die geschikt is voor smalle pols, onder water gebruikt kan worden, duidelijke scherm met kleur en je kunt zelf bepalen wat je wel en niet ziet op het smartwatch. 

De meldingen van je smartphone worden weergegeven als notificaties waardoor je niet steeds je telefoon uit je zakken hoeft te halen. Zelf vind ik het heel vervelend dat elke keer dat mijn telefoon trilt dat ik deze moet checken om te zien wat het is. Met een smartwatch zoals deze worden notificaties meteen naar je horloges verzonden waardoor je ze kunt bekijken. 

Als jij je hartslag wilt zien tijdens je training of zelfs buiten training dan is dit een zeer goede keuze. De hartslagsensor meet continu waardoor je op elk moment je hartslag kunt zien. 

De ingebouwde GPS is heel belangrijk en handig als je niet met je telefoon naar buiten wilt om te trainen. Je kunt zonder je telefoon trainen en je resultaten zullen worden getrackt. 

Zelf zit ik er ook over na te denken om de Fitbit Versa 3 te nemen omdat deze ook GPS heeft en de Versa 2 niet die ik nu heb. 

Soms als ik zit te trainen worden mijn resultaten niet opgeslagen omdat de connectie van de telefoon en smartwatch niet goed werk. Een gps hebt hierbij veel omdat de horloge zelf wel de activiteit trackt. 

De belangrijke dingen dat deze budget smartwatch meet is je afstand, conditie, hartslag, snelheid, slaap, stappen, stress en trappen. Dit zijn heel belangrijke dingen voor je gezondheid en je conditie. 

Tenslotte wil ik aangeven voor wie deze budget smartwatch de beste keuze voor is. Gebruikers die houden van fietsen, fitness, hardlopen, zwemmen en buiten trainen is deze budget smartwatch perfect daarvoor. 

De GPS helpt je zoveel wanneer je buiten bent aan het trainen omdat je niet bang hoeft te zijn dat je telefoon uit je zakken gaat vallen als je zit te rennen of te fietsen. 

SpecificatiesGarmin Vivosmart 4
Prijs99,99
CompatibiliteitSamsung en iOS
MeldingenBerichten ontvangen, Caller ID, Notificaties
BellenNee
HartslagsensorJa, Ingebouwde polssensor
Contactloos betalenNee
WaterdichtJa
SchermtypeOLED 0,72 inch scherm
GPSNee
Aanbevolen voorFitness
Meet Afstand, Calorie verbranding, Handen wassen,  Hartslag, Slaap, Stappen

Je kunt je telefoon thuis laten maar het is wel altijd belangrijk om deze mee te nemen voor als er iets gebeurd en je iemand moet bellen. Daarnaast als je telefoon geen verbinding heeft met de smartwatch zal deze nog wel je oefening tracken door de GPS. 

Veelgestelde vragen

Beste goedkope smartwatch met gps? De beste goedkope smartwatch met gps is de Huawei Band 4 Pro. Deze smartwatch beschikt over een ingebouwde gps ontvanger die de route registreert die je aflegt. 

Welke zijn de beste goedkope smartwatch voor vrouwen? Een van de beste goedkope smartwatches voor vrouwen zijn de Huawei Watch fit roze of groen, Fitbit Inspire 2 roze, Samsung Galaxy Watch active rose goud of de Fitbit Ace 2. 

Plaats een reactie