Hoe kies je een smartwatch – Waar moet je opletten

Het kiezen van de juiste smartwatch is niet makkelijk, naast de compatibiliteit met je telefoon zijn er ook functionaliteiten waar je op moet letten. Naast de compatibiliteit wil je zeker zijn dat de applicaties en de notificaties goed worden weergegeven op de smartwatch. Ook wil je zeker zijn dat de smartwatch je goed staat zodat je je comfortabel voelt bij het dragen ervan. 

Hoe kies je een smartwatch – Belangrijke punten

Juiste smartwatch voor je telefoon

Wanneer je een smartwatch gaat kiezen is het de eerste belangrijke stap weten of deze met je telefoon compatibel is of niet. 

Er zijn smartwatches zoals de Fitbit en Garmin die wel werken of verschillende telefoons maar er zijn ook sommige zoals de Apple watch die alleen goed werken met de Apple telefoons zoals de iPhones. 

Het is daarom belangrijk dat je weet welke smartwatch het beste bij je telefoon past. Ik zal hier een aantal merken van telefoons benoemen en ook aangeven welke de beste smartwatch keuze voor ze zijn. 

Daarnaast ga ik het kort hebben over de smartwatch en waarom het een goede keuze is voor je en de functionaliteit ervan. 

Android smartphone

Voor android gebruikers zou het handig zijn om een smartwatch te kiezen zoals de Samsung Galaxy Watch 3 of de Fitbit Charge 4. Bij het kiezen van een van deze twee smartwatches is het belangrijk dat je kijkt of je veel gaat sporten met de smartwatch of niet. 

Als je veel gaat sporten dan is de Fitbit Charge 4 een betere keus, als je niet veel resultaten wilt zien van je trainingen met een smartwatch dan kun je kiezen voor de Galaxy Watch 3. 

De Samsung Galaxy Watch 3 is meer uitgebreid en beschikt over veel meer functionaliteit dan de Fitbit Charge 4. 

De Fitbit charge 4 is meer bedoeld voor als je gaat sporten terwijl de Galaxy Watch 3 meer functionaliteit heeft voor je gezondheid. 

De Galaxy watch 3 heeft functionaliteiten zoals bloeddruk meten of hoge niveau, Als je valt dan kan de Galaxy watch 3 een bericht sturen naar een belangrijk persoon zodat je meteen hulp kan krijgen en je kunt veel meer doen als je notificaties krijgt dan de Fitbit charge 4.

Als je een smartwatch wilt om te sporten dan wil je zeker de Fitbit Charge 4. Als je meer functionaliteit wilt zoals camera besturen, berichten lezen en bekijken, betere looks als een echt horloge dan wil je de Galaxy watch 3. 

Deze twee smartwatches zijn gekozen omdat ze de meeste reviews hebben en zijn ook de meest gekozen. Gebruikers die deze hebben geven het een geweldige score waardoor deze twee top keuzes zijn. 

iphone smartwatch 

Voor iphone gebruikers is het natuurlijk makkelijk om te kiezen. Je kunt gaan voor de Apple watch die gemaakt zijn voor iPhone gebruikers. De leuke aan zo een dure smartwatch is dat je alles bij de hand hebt en er zijn veel functionaliteiten die je leven makkelijker maken. 

Je wilt dus niet steeds je telefoon hoeven te pakken elke keer dat je een berichtje krijgt. Het zou toch makkelijker zijn als je direct vanaf je horloge zou kunnen beantwoorden en de berichten lezen.

Het is niet alleen de notificaties maar dingens zoals je gezondheid die constant worden gemonitord zijn heel belangrijk. Als je bijvoorbeeld je hartslag continue wilt monitoren dan zijn smartwatches heel handig voor dat als. 

De Apple Watch Series 6 is de beste keus die je kunt maken als je het geld ervoor hebt. Het is de beste smartwatch in de markt op dit moment die van alles kan. Het kan je bloed zuurstof meten, bellen en ook opnemen en praten, berichten sturen vanaf de horloge zelf en veel meer. 

Smartwatch – Functies

Wanneer je een smartwatch gaat kopen zijn er verschillende functies die je misschien meer wilt dan andere. Sommige smartwatches zijn beter dan andere in functionaliteiten zoals sommige smartwatches zijn beter voor sporten dan andere. 

Notificaties 

Notificaties is een van de belangrijkste functies van een smartwatch en zeker een van de grootste redenen waarom ik er een hebt gekocht. 

De notificaties die constant op mijn telefoon komen zijn irritant als ik steeds mijn telefoon uit mijn zakken moet halen. Met een smartwatch heb ik makkelijk al deze notificaties bij de hand. Ik kan ook meteen zien wat belangrijk is zoals emails en whatsapp berichten zonder steeds aan me telefoon te zitten. 

Alarm

Een van de coole functies van smartwatches is alarm. Veel smartwatches hebben dit en dit is zeker handig omdat de trilling aan je hand komt waardoor je makkelijker wakker wordt. 

GPS

GPS op een smartwatch is handig voor als je gaat sporten. Als je zit te sporten wil je GPS op de smartwatch omdat je dan zonder je telefoon kunt sporten. Ook dit is dit handig omdat soms de connectie van je telefoon en smartwatch zwak is en dan kan de GPS je activiteiten tracken. 

Hartslagmeter

Hartslagmeter is een functie dat heel belangrijk is voor vele mensen. Mensen met diabetes en gezondheidsproblemen kunnen hiervan heel erg van profiteren en meeste smartwatches beschikken over deze functie. 

Muziek 

Serious, het is altijd irritant om van muziek te veranderen via mijn telefoon. Als ik constant naar school ga en in de trein zit dan heb ik meestal niet de ruimte om bij mijn telefoon te komen omdat er zoveel mensen in de trein zitten. 

Hier komt de smartwatch die ik heb (Fitbit versa 2). Ik kan makkelijk de muziek veranderen die ik zit te luisteren met de muziek app of de Spotify app. Dit is heel handig als je niet steeds je telefoon uit je zakken wilt halen om muziek te veranderen. 

Fitness Tracking

Voor fitness tracking en meer zijn de Fitbit en Garmin je beste keuzes. Deze twee merken beschikken over geweldige overzicht voor je trainingen en ook zelfs tijdens je training. Ook is de fitbit heel handig om je slaap te kunnen analyseren en zien of je goed slaapt of niet en hoeveel uren je diep slaapt. 

Batterijduur 

Batterijduur is belangrijk voor mij maar niet zo erg want elke dag als ik ga douchen laat ik meteen mijn telefoon en smartwatch laden. 

De meeste smartwatches kunnen wel een aantal dagen zonder opladen en dit maakt ze geweldig waardoor je niet elke dag eraan moet denken. Meeste van de smartwatches sturen je ook een notificatie zodra ze lage batterij beginnen te krijgen.

Beste merken smartwatches

Zo, wat zijn de beste merken als je een smartwatch gaat kiezen en bij welke telefoons passen ze. 

Apple 

Apple is natuurlijk de beste merk voor smartwatch. De iPhones zijn een van de meest gekozen telefoons en zeker als je een iPhone hebt wil je ook een Apple watch nemen. 

De apple smartwatch hebben ook heel veel meer functionaliteit dan andere smartwatches en zijn ook super snel. Zeker de beste Smartwatch die je kunt kiezen als je een iPhone gebruiker bent.

Samsung

Samsung komt als volgende op de lijst en dit is omdat ze veel functionaliteit hebben voor samsung gebruikers. Het is natuurlijk zo dat naast Apple is Samsung een grote speler wanneer het komt tot telefoons. 

Samsung Watch zijn te gebruiken met Samsung telefoons natuurlijk. Maar de Samsung smartwatch zijn ook te gebruiken in sommige iPhones zoals de iPhone 5 en latere telefoons. Er zijn alleen sommige Samsung smartwatches die gebruikt kunnen worden met iPhone telefoons zoals de Galaxy Watch, Galaxy Watch Active, Active2, Gear Live Gear Fit 2, Gear Sport en Galaxy Fit. 

Fitbit

Fitbit is de perfecte keus wanneer het komt tot prijs en kwaliteit en functionaliteit voor sporten. Ik maak zelf gebruik van Fitbit Versa 2 en deze maakt het mogelijk voor mij om bij te houden hoeveel calorieën ik heb verbrand in een dag en ook om mijn muziek te veranderen en notificaties te bekijken. 

De fitbit smart horloges zijn te gebruiken met zowel iPhones als met Samsung telefoon en veel andere. Het is een perfecte keus voor als je niet veel wilt uitgeven voor een zeer sterke smartwatch voor sporten en dagelijks gebruik. 

Garmin

Garmin is ook een geweldige keus voor een smartwatch horloge en is zeker bijna net zo goed als de Fitbit. Het enige wat de Fitbit beter maakt is dat de data van je gezondheid beter en makkelijker wordt weergegeven. Beide zijn perfecte keuzes voor sporters die een wearable smartwatch willen gebruiken. 

Fossil

Fossil is ook een goede keus voor als je een gewonnen smartwatch wilt hebben. Zelf kon ik niet veel vinden over dit smartwatch maar je kunt wel opnemen als je wordt gebeld, Fitness tracking en veel meer. Als je er een gaat kopen kun je beter meer erover zoeken maar hier ga ik er niet te diep op in. 

Gerelateerde vragen

Kan je betalen met een smartwatch? Betalen met een smartwatch is mogelijk en het is hetzelfde als op je telefoon. Smartwatches zoals Fitbit en garmin maken dit mogelijk. Kijk even goed of de versie die je neemt het wel ondersteund. Een goede die dat heeft is de Fitbit versa 2 die ik ook gebruik. 

Wat is de beste smartwatch voor sport? De  beste smartwatch voor sport zijn de Fitbit smartwatches of de Garmin smartwatches. Deze twee merken hebben uitstekende fitness tracking functies die je zullen helpen om je doelen te bereiken. 

Wat is de beste goedkope smartwatch? De beste goedkope smartwatch die je kunt nemen met voldoende functionaliteit en die gebruiksvriendelijk is is de Fitbit charge 4.

 

2 gedachten over “Hoe kies je een smartwatch – Waar moet je opletten”

Plaats een reactie