Top 5 Beste Smartwatch Voor Dames – iPhone en Android

De beste smartwatch keuzes voor dames ga ik tijdens deze blog artikel bespreken. Deze zijn heel handig voor vrouwen die willen sporten, dagelijks hun conditie willen bijhouden en ook de menstruatiecyclus bij de hand willen hebben. 

Deze smartwatches zijn ideaal voor vrouwen en hebben een elegantie design die bij elke outfit past. De smartwatches die ik heb gekozen zijn ideaal om ook de menstruatiecyclus bij te houden zodat je dat altijd kan bijhouden. 

De top 5 beste smartwatches voor dames:

  1. Apple Watch Series 6
  2. Fitbit Versa 3 – Fitbit app
  3. Garmin Vivoactive 4S – Garmin Connect App
  4. Apple Watch SE
  5. Fitbit Sense – Fitbit app

Deze smartwatches zijn top keuzes voor vrouwen die een smartwatch willen. Deze smartwatches kunnen de menstruatiecyclus bijhouden en hebben ook alle benodigde functies om je dagelijkse leven makkelijker te maken. Denk hierbij aan sport activiteiten bijhouden, slaap bijhouden, gewicht en veel meer. 

Top 5 beste smartwatches voor dames

De volgende smartwatches zijn de beste keuzes voor vrouwen. Deze smartwatches beschikken over de belangrijkste functies dat vrouwen dagelijks nodig zullen hebben. Denk hierbij aan menstruatiecyclus, activiteiten, calorieen, hartslag, tijd, slaap, alarm en veel meer. 

1. Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6 44mm Rose Goud - beste smartwatch voor dames met alle smartwatch functies.
Apple Watch Series 6 – Beste smartwatch voor dames

Als eerste hebben we de Apple Watch Series 6 en dit is zeker zonder enige vermoedde de beste smartwatch die er is voor iedere persoon. De smartwatch komt in verschillende kleuren die ideaal is voor vrouwen, zo kun je kiezen tussen de zilvere, roze of blauwe kleur. 

De smartwatch beschikt over alle belangrijke functionaliteiten die je zou willen hebben in een smartwatch. Denk aan je slaap bijhouden om te zien om je genoeg slaap krijgt of niet. 

Verder kun je ook bellen met deze smart horloge en hoef jij je telefoon niet te gebruiken. Of denk juist aan als je gaat sporten en je wilt zien hoeveel calorieën je hebt verbrand in je training, deze smartwatch kan dat allemaal. 

Een van de belangrijkste redenen dat deze smartwatch zo een goede keus is voor vrouwen is de menstruatiecyclus bijhouden functie. 

Dit is heel handig om je cyclus bij te houden en om te zien of je een gezonde cyclus hebt en hoe deze steeds veranderd. De smartwatch is naast dat ook heel handig om je hartslag te meten voor als je rare veranderingen erin zijn en het meet zelf de zuurstof in je bloed. 

SpecificatiesApple Watch Series 6
Prijs
439,-
CompatibiliteitiOS iPhone telefoons
MeldingenOpnemen/ophangen, bellen, spreken, berichten versturen, mails lezen, muziek bedienen, Navigatie
BellenJa mogelijk, bellen en gesprek voeren
HartslagsensorJa, Continu, ECG hartslagmeting, Optische hartslagmeting 
Contactloos betalenJa, Apple Pay
Opslag32GB opslag
WaterdichtJa, 5 ATM – zwemmen maar NIET duiken 
Schermtype1,78 inch OLED touchscreen
GPSJa, Navigatie, Routeregistratie, GLONASS, GPS, Galileo, GZSS
Aanbevolen voorRegelmatige hardloper, fitness, gewichten trainen, dagelijks conditie bekijken, hartslag meten, zakelijk, niet continue op je telefoon wilt zitten. 
MeetAfstand, calorieverbranding, conditie, handen wassen, hartslag, slaap, snelheid, stappen, stress, trappen

De apple watch series 6 wordt gezien als de beste smartwatch die je kunt kiezen voor je iPhone telefoon. De smartwatch heeft alle functies die er zijn voor smartwatches en is perfect tijdens gebruik. De batterijduur ervan is tot wel 40 uur en andere gebruikers zijn er zeer tevreden met de smartwatch. 

2. Fitbit Versa 3 – Fitbit App

Fitbit Versa 3 Roze/Goud + PanzerGlass - Fitbit smartwatch voor dames beste keuze
Fitbit Versa 3 – Voor iPhone en Android ideaal voor dames

Een andere geweldige keus voor een smartwatch keuze voor dames is de Fitbit Versa 3. Deze smartwatch is een van de nieuwe smartwatches van Fitbit die ideaal is voor als jij aan je conditie wilt werken en ook je dagelijkse leven wilt makkelijker maken.

Wat ik zo goed vind aan Fitbit smartwatches is dat ze zowel te gebruiken zijn met een iPhone of zelfs een Samsung. Er is geen discriminatie tussen beide producten en Fitbit smartwatches kunnen door beide gebruikt worden. 

Dit is heel handig voor als je van een iPhone naar een Samsung ooit veranderd en je wilt nog steeds wel je smartwatch gebruiken. De Versa 3 beschikt ook over veel belangrijke functies die een vrouw dagelijks nodig zal hebben. 

Denk aan je telefoon notificaties zodat je niet continue op je telefoon hoeft te zitten, je hartslag meten voor als je zit te trainen, ingebouwde GPS voor als je buiten gaat trainen zonder je telefoon, contactloos betalen en zelfs ook je menstruatiecyclus bijhouden. 

De smartwatch komt ook in verschillende kleuren die geweldig passen bij vrouwen en de design is simpel  maar luxe. 

Wat ik zo geweldig vind aan de Fitbit Versa 3 is dat je deze ook kan bestellen met een weegschaal zodat jij continu je gewicht kan meten. Door elke dag op de weegschaal te staan wordt je gewicht direct naar je Fitbit account gestuurd en opgeslagen deze kun je laten op de smartwatch bekijken en bijhouden. 

Voor de prijs is deze smartwatch zeker een aanrader en het beschikt over de noodzakelijke functies. Functies zoals bellen en sms zijn ook mogelijk maar wel wat beperkt dan de Apple Watch 6. 

Verder heeft Fitbit ook een geweldige community die je altijd kan bezoeken om met andere mensen te praten. Door met andere je resultaten te delen kun je mensen motiveren of juist jezelf laten motiveren door andere. Je kan ook andere mensen uitdagen voor challenges om te zien wie meer calorieën verbrand in een bepaalde tijd. 

SpecificatiesFitbit Versa 3
Prijs
199,-
CompatibiliteitiPhone & Android (iOS/Samsung)
MeldingenBerichten ontvangen, Caller ID, oproep accepteren, weigeren, Notificaties zelf bepalend
BellenJa mogelijk, berichten sturen is beperkt
HartslagsensorJa, continu, Optische hartslagmeter
Contactloos betalenJa, Fitbit pay
Opslag2,5GB
WaterdichtJa
Schermtype1,58 inch AMOLED
GPSJa, Routeregistratie, GLONASS, GPS
Aanbevolen voorFietsen, fitness, hardlopen, dagelijks leven, zakelijk
MeetAfstand, calorieverbranding, conditie, handen wassen, hartslag, slaap, snelheid, stappen, trappen

Voor zijn prijs is de Fitbit Versa 3 en zelf ga ik er ook binnenkort een halen omdat ik Fitbit geweldig vind. De uitgebreide slaap overzicht die je krijgt is heel handig en alles zit er netjes en overzichtelijker uit dan veel andere horloges. 

3. Garmin Vivoactive 4s – Garmin connect app

Garmin Vivoactive 4S Rosé Goud/Wit 40 mm - Garmin smartwatch voor dames
Gamin Vivoactive 4s – Garmin smartwatch voor dames heel elegant

Voor een meer elegantie smartwatch voor dames is de Garmin Vivoactive 4s Rose goud een top keuze. De design van de Garmin horloges zijn heel gewoon vergeleken met smartwatches zoals Fitbit of Apple. 

De design van Garmin is meer wat normaler zoals gewonnen ronde horloges en niet vierkant. Dit is handig voor dames die een wat normale design willen dan een vierkantige smartwatch. 

De Garmin Vivoactive 4S heeft voor de rest bijna alle functionaliteiten die je zou willen beschikken. Het enige wat veel andere gebruikers wel zeggen is dat de beeldkwaliteit van de smartwatch flauwe kleuren heeft door de LCD scherm. Voor de rest is de smartwatch goed en heel comfortabel om te dragen. 

Belangrijke functionaliteiten zoals hartslagmeting, contactloos betalen, ingebouwde GPS, menstruatiecyclus bijhouden en veel meer zitten in deze horloge. Dit is een van de redenen dat deze horloge bij de top 5 beste smartwatches voor dames hoort. 

De GPS van deze smartwatch is wel beter dan die van de Versa 3 omdat het niet alleen routeregistratie heeft maar ook navigatie zoals de Apple watch 6. 

Bellen met deze horloge is wel niet mogelijk maar het beschikt wel over een functie waarmee jij de camera van je telefoon kunt bedienen. Dit kan handig zijn voor als je zelf fotos wilt maken en je telefoon ergens wilt leggen om dit te doen. 

SpecificatiesGarmin Vivoactive 4s 
Prijs
259,-
CompatibiliteitAndroid, iOS
MeldingenBerichten ontvangen, Caller ID, oproep accepteren, weigeren, muziekbediening, Notificaties 
BellenNiet mogelijk via horloge
HartslagsensorJa, Continu, Optische hartslagmeting
Contactloos betalenJa, Garmin Pay
OpslagTot 500 muziek nummers
WaterdichtJa, 5 ATM dus zwemmen 
Schermtype1,1 inch, LCD
GPSJa, navigatie en routeregistratie, GLONASS, GPS, Galileo
Aanbevolen voorDagelijks gebruik, Sporten, Fietsen, Bergsport, Golf, Hardlopen, Tennis, Wandelen en veel meer.
MeetAfstand, calorieverbranding, conditie, hartslag, slaap, snelheid, stappen, stress, trappen

Zelf heb ik niet veel kennis met Garmin smart horloges maar andere gebruikers vinden het een prima keuze. Ook deze smartwatches zijn zowel geschikt voor iPhone als Samsung telefoon en dat maakt ze ook heel handig om te gebruiken als je veel van telefoon merk veranderd. 

Bekijk ook: Beste smartwatch voor iphone gebruikers

4. Apple Watch SE

Apple Watch SE 40mm Roségoud - Prijs en kwaliteit smartwatch voor dames voor Iphone
Apple Watch SE – Goedkopere Apple Watch voor dames

Als je een echte fan bent van Apple en je wilt juist een Apple Watch dan is de Apple Watch SE een perfecte keuze. De Apple Watch SE is een perfecte keus voor dames omdat het beschikt ook over alle belangrijke functies en de prijs en heel goedkoper dan de Series 6. 

De Apple watch SE komt ook in veel verschillende kleuren waaruit dames kunnen kiezen. Dank aan roze goud, Roze bandje, Zilver Aluminium enzovoort. Deze zijn geweldige kleuren die bij dames passen en die en zeer elegant uitzien. 

Deze smartwatch heeft alle functies die de series 6 heeft maar dan wat lager. Denk aan de hartslagsensor en de GPS. De hartslagsensor van deze smartwatch is een optische hartslagmeting en niet een ECG

Verder kan je met deze smartwatch ook je menstruatiecyclus bijhouden en dit is zeker belangrijk voor elke dame om dagelijks te kunnen zien. Verder kun je ook je conditie, gewicht, slaap en je hartslag dagelijks meten en zien of er veranderingen aankomen waaruit je voor moet kijken. 

SpecificatiesApple Watch SE
Prijs
299,-
CompatibiliteitiOS – iPhone
MeldingenGeluidsalarm, Lichtalarm, Melding op scherm van ontvangen berichten, Caller ID, inkomende oproep en notificaties van apps. 
BellenJa mogelijk, Ook camerabediening en zelfstandig muziekspeler
HartslagsensorJa, Continu, optische hartslagmeting
Contactloos betalenJa, Apple Pay
Opslag32GB 
WaterdichtJa, 5 ATM
Schermtype1.57 inch OLED
GPSJa, navigatie, routeregistratie, GLONASS, GPS
Aanbevolen voorFietsen, fitness, hardlopen, dagelijks leven, zakelijk, buitensport en veel meer. 
MeetAfstand, calorieverbranding, handen wassen, hartslag, slaap, snelheid, stappen, stress, trappen

De Apple Watch SE is een goedkopere versie van de Series 6 en het is zeker handiger omdat veel mensen niet zoveel geld willen uitgeven voor een smartwatch. 

5. Fitbit Sense – Fitbit app

Fitbit Sense Wit/Goud - Gezondheid en dagelijks leven smartwatch voor vrouwen
De Fitbit Sense – Ideaal voor dames die gezondheid willen bijhouden

Wanneer het komt tot gezondheid en je gezondheid dagelijks bijhouden is de Fitbit Sense een van de beste smartwatch keuzes voor dames. Deze smartwatch beschikt niet alleen over de belangrijkste functies voor je gezondheid, maar ook over een app waarin je tips krijgt voor je gezondheid, dieet en veel meer. 

De Fitbit sense komt met een coole kleurcombinatie van wit en goud die geweldig bij elke dame past. Deze smartwatch heeft ook menstruatiecyclus functie waarmee je deze kunt bijhouden. 

Naast de menstruatiecyclus functie die niet veel smartwatches beschikken heeft deze smartwatch ook andere functies voor je gezondheid en om je te helpen sporten. Denk hierbij aan ECG hartslagmeting die door een hartfilmpje hartritmestoornissen detecteert en zo kun je op tijd je huisarts contacteren. 

Met deze smartwatch kun jij ook je stressniveau bekijken en zien of je gestrest bent of niet en de horloge help je ook om je stress te verlagen met ademhalingsoefeningen. Dit is heel handig om je stressniveaus laag te houden. 

Een andere heel belangrijke functie voor je gezondheid is slaap bijhouden. Genoeg slapen en slaap kwaliteit is heel belangrijk  en met de Fitbit sense kun je dit overzichtelijk bijhouden. Je kan bijvoorbeeld zien hoeveel uren je hebt geslagen en welke uren diep slaap waren en welke niet. Daarnaast kun je ook de Fitbit premium halen of je te helpen met oefeningen, dieet en veel meer dingen voor je gezondheid. 

SpecificatiesFitbit Sense
Prijs
269,-
CompatibiliteitAndroid, iOS
MeldingenTrilling en melding op scherm, berichten ontvangen, Caller ID, inkomende oproep, notificaties
BellenJa mogelijk naar ietsjes beperkt 
HartslagsensorJa, continu, ECG hartslagmeting, optische hartslagmeting
Contactloos betalenJa, Fitbit Pay
Opslag2,5GB
WaterdichtJa
Schermtype1,58 inch AMOLED
GPSJa, routeregistratie, GLONASS, GPS
Aanbevolen voorFietsen, fitness, hardlopen, zwemmen, gymmen, sporten, zakelijk, dagelijks gezondheid checken
MeetAfstand, calorieverbranding, conditie, handen wassen, hartslag, slaap, snelheid, stappen, trappen

De Fitbit Sense is bijna hetzelfde als de Fitbit Versa 3 maar is meer bedoeld voor je gezondheid en je hartslagmeting. Deze smartwatch heeft betere sensoren en tracking van je hartslag, stress, slaap enzovoort. De smartwatch heeft ook de andere belangrijke functies voor je conditie en om je activiteiten te tracken als je gaat sporten. 

Gerelateerde vragen

Wat is de beste smartwatch voor dames 2022? De beste smartwatch voor dames in 2022 is de Apple watch series 6, Fitbit versa 3 of Fitbit sense omdat deze de belangrijkste functionaliteiten beschikken die je nodig zal hebben. 

Wat is de beste goedkope smartwatch? De beste goedkope smartwatch die je kunt kiezen is de Fitbit charge 4 of de Fitbit inspire 2. Deze smartwatches zijn zeer goedkoop en komen met veel functionaliteiten. 

Wat is de beste smartwatch voor iPhone? De allerbeste smartwatch voor iPhone is de Apple watch series 6. Deze is wel heel duur en ik zou wel de Apple watch se aanraden voor een goedkopere smartwatch met bijna hetzelfde functionaliteit. 

Plaats een reactie