Top 10 Beste Smartwatches 2022 – Beste Keuzes

De beste smartwatch keuzes van 2022. In 2022 zijn er veel verschillende smartwatch modellen en met verschillende functionaliteiten die je wel of niet zou nodig hebben. Smartwatches komen in verschillende maten en grootte en daarom is het altijd verstandig om de beste smartwatches uit te halen met de beste prijs en kwaliteit voordat je er een gaat kiezen. 

In dit artikel ga ik de beste en meest gekozen smartwatches bespreken. Deze smartwatches zijn de beste uit alle andere en worden door velen andere mensen ook als de beste gezien. Deze hebben ontzettend veel reviews en beschikken over de beste functionaliteiten voor de prijs. 

De beste smartwatches van 2022 zijn:

  1. Apple watch series 6
  2. Fitbit Versa 3
  3. Garmin Vivoactive 4
  4. Apple Watch SE
  5. Samsung Galaxy Watch 3
  6. Fitbit Sense
  7. Apple Watch 3
  8. Fitbit Charge 4
  9. Samsung Galaxy Watch Active 2
  10. Garmin Venu SQ Music

De beste smartwatch keuzes van 2022

Bijna elke paar jaren wordt er een nieuwe smartwatch model gemaakt van verschillende merken. Zo kun je kijken naar de Fitbit Versa 3 en de Fitbit Sense. Beide van deze smartwatches lijken veel op elkaar maar een is duurder dan de andere. 

Deze twee smartwatches zijn perfecte keuzes om te laten zien hoe verschillend smartwatches zijn in prijs en waarvoor je ze kan gebruiken. De Fitbit Versa 3 beschikt over alles wat de Fitbit Sense ook beschikt, het enige verschil tussen beide is dat een meer is bedoeld voor gezondheid en de andere meer voor casual gebruik. 

De Fitbit Sense is meer bedoeld voor gezondheid omdat je ook meteen premium Fitbit krijgt bij aankoop ervan voor 3 maanden. Daarnaast heeft de Fitbit Sense ook meer functionaliteit voor gezondheid zoals ECG en EDA sensoren die je helpen om je gezondheid beter te monitoren terwijl de Versa 3 dat niet heeft. 

Beide zijn geweldige smartwatches en ze laten ook zien dat er veel smartwatches zijn die veel op elkaar lijken maar dan een altijd duurder is dan de andere door extra functionaliteit of beeldkwaliteit. De Fitbit Sense is bijna 100 euro duurder dan de Fitbit Versa 3 en daarom wil je de Sense kiezen als jij je gezondheid beter wilt monitoren. 

1. Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6 - Beste smartwatch voor iPhone gebruikers - Top 10 beste smartwatches
Apple Watch Series 6 – Prijs en kwaliteit iPhone smartwatch

Als eerste in de top 10 beste smartwatches en beste smartwatch van 2022 die er is, is de Apple Watch Series 6. Dit is de beste smartwatch die er is voor iPhone gebruikers maar er is een heel grote minpunt aan deze smartwatch dat vele andere ook vinden. 

Naast dat dit de beste smartwatch keuze is voor iPhone, is de prijs van deze smartwatch zeer hoog waardoor niet iedereen het kan krijgen. Deze smartwatch is goed voor mensen die het geld ervoor hebben en die de beste smartwatch willen hebben van 2022. 

Alles wat je zou willen hebben in een smartwatch heeft de Apple Watch Series 6 inzich. Als je nou een smartwatch wilt om te sporten, gesprekken uitvoeren, notificaties krijgen, reageren op berichten, ECG sensor en GPS om zonder je telefoon te trainen. Dit kun je allemaal vinden in de Apple Watch Series 6. 

Deze smartwatch beschikt over alle functies die je zou willen hebben op een smartwatch en daarnaast is de beeldkwaliteit zeer goed waardoor je zelfs als je zit te zwemmen alles netjes kan lezen. De smartwatch komt in verschillende designs waarvan je kunt kiezen en zo kunnen mannen en vrouwen de perfecte bandjes kleur nemen die bij ze past. 

SpecificatiesApple Watch Series 6
Scherm1.78 inch type OLED
Geschikt vooriOS
Contactloos betalenJa, Apple Pay, België en Nederland
Ingebouwde GPSJa, Ingebouwde GPS ontvanger, Navigatie, Route registratie
Hartslag sensorIngebouwde Polssensor, Continu
Opslag capaciteit32GB
VO2 Max Ja
Waterresistensie Waterdicht

Naast dat deze smartwatch zo geweldig is met alle functies die het heeft, zijn er ook natuurlijk minpunten dat gebruikers nog mee zitten. De batterijduur van deze smartwatch is maar 18 uur waardoor je hem elke dag moet laten opladen als je gaat douchen of eten. Dit kan irritant worden voor sommige maar voor de kwaliteit die je krijgt en de hoeveelheid functies die het heeft is het wel te begrijpen. 

2. Fitbit Versa 3

Fitbit Versa 3 - Beste smartwatch van Fitbit in 2021

De Fitbit Versa 3 is de beste fitbit smartwatch van dit jaar die je kunt kiezen. Als jij je gezondheid beter wilt bijhouden dan is de Fitbit Sense een betere keus, maar voor casual gebruik en trainen is de Fitbit Versa 3 een top keuze. 

De Fitbit Versa 3 is zowel te gebruiken met android telefoons als iOS telefoon waardoor je altijd kan veranderen in de toekomst tussen beide. Ook de kleuren van de bandjes die je kunt kiezen zijn geweldig omdat ze zowel bij vrouwen passen als bij mannen. 

Dit is de beste smartwatch van Fitbit in 2022 maar er zijn wel een aantal dingen maar je naar wilt kijken. Er zijn een aantal minpunten dat gebruikers die het hebben aangeven en dat is de zijknop. 

Omdat Fitbit een nieuwe vorm van zijkant knop heeft bedacht om de smartwatch sterker te maken tegen water is het ook moeilijker om deze te gebruiken voor sommige mensen. De zijkant knop is moeizaam en soms moet je twee keer erop drukken om het te laten werken bij sommige. 

De zijkant knop kan wel irritant zijn veel sommige maar dat is maar een klein probleem vergeleken met alle geweldige functies die je krijgt voor zijn betaalbare prijs. 

De smartwatch komt met ingebouwde GPS waardoor je het kan gebruiken om te sporten en zwemmen zonder je telefoon. Bij het trainen wil jij zeker zijn dat de GPS aan is en het zal je route analyseren en deze opslag op je app voor als je klaar bent. 

SpecificatiesFitbit Versa 3
Scherm1.58 inch type AMOLED
Geschikt vooriOS en Samsung
Contactloos betalenJa, Fitbit Pay, België en Nederland
Ingebouwde GPSJa, Ingebouwde GPS ontvanger, Navigatie, Route registratie
Hartslag sensorIngebouwde Polssensor, Continu
Opslag capaciteit2.5GB
VO2 Max Ja
Waterresistensie Waterdicht

Deze smartwatch is zeer goed voor als je veel buiten fiets, als je veel fitness, voor hardlopen en zwemmen dankzij de betere waterdichte zijkant knop en GPS. Een smartwatch zonder GPS is moeilijk  om te gebruiken als je gaat zwemmen omdat jij niet je telefoon in water kan brengen. 

3. Garmin Vivoactive 4

Garmin Vivoactive 4 - Beste ronde smartwatch van Garmin in 2021

De Garmin Vivoactive 4 is de beste smartwatch van deze tijd die rond is en is van Garmin. Garmin is bekend door hun ronde smartwatches en de Vivoactive 4 is een van de meest gekozen smartwatches die er zijn van Garmin. 

De Garmin Vivoactive 4 beschikt over de belangrijkste functies die je wilt hebben in een smartwatch. De smartwatch is zeer goed voor sporters en het beschikt ook over GPS waardoor je makkelijker buiten kunt trainen zonder je telefoon te gebruiken. 

De smartwatch is zeer geschikt voor Fietsen, Fitness, Golf, Hardlopen, Buitensporten, Wandelen en zwemmen dankzij de ingebouwde gps. De smartwatch meet de afstand, calorieverbranding, conditie, hartslag, slaap, snelheid, stappen, stress en trappen

Dit zijn heel belangrijke punten om je gezondheid te verbeteren. Zo kun je zien of je goed of slecht slaapt en kun je dit ook verbeteren zodat jouw gezondheid beter wordt. 

SpecificatiesGarmin Vivoactive 4
Scherm1.3 inch type LCD
Geschikt vooriOS en Samsung
Contactloos betalenJa, Garmin Pay, België en Nederland
Ingebouwde GPSJa, Ingebouwde GPS ontvanger, Navigatie, Route registratie
Hartslag sensorIngebouwde Polssensor, Continu
Opslag capaciteitGeen
VO2 Max Ja
Waterresistensie Waterdicht

Een heel belangrijke punt over deze smartwatch van Garmin is dat de scherm niet zo goed wordt weergegeven als de  zon tegen de horloge komt. Dit komt door de speciale scherm dat Garmin bij deze smartwatch heeft gezet dat zorgt ervoor dat je namelijk beter ziet met de zon licht maar de kleuren worden wel slecht weergegeven. Als je een betere scherm wilt in een smartwatch dan kun je beter kijken naar de Garmin Venu. 

4. Apple Watch SE

Apple Watch SE - Beste betaalbare smartwatch van iPhone

Als je een wat goedkope smartwatch wilt voor iPhone dan is de Apple Watch  SE de beste goedkope smartwatch voor iphone. Deze smartwatch beschikt over de meeste functies dat de Apple Watch Series 6 beschikt maar dan voor een zeer betaalbare prijs

Met over 600 reviews en een score van 9.1 uit de 10 zijn er zeker veel gebruikers die aan willen geven wat er goed en slecht is aan deze goedkope apple smartwatch.

Mensen die de smartwatch al hebben vinden dat het veel sneller is dan de series 3. Het heeft een groot en helder scherm waardoor je altijd alles makkelijk kunt aflezen zonder probleem. 

Gebruikers voelen zich ook meer veilig dankzij de valdetectie die automatisch iemand belt als je valt. De telefoon herinnert jou om je handen te wassen en het heeft genoeg opslag om je playlisten op te slaan. Dit is zeker een top keuze voor iPhone gebruikers die een wat goedkopere smartwatch willen dan de Apple Watch Series 6.  

Zoals elke andere Apple watch is deze alleen geschikt voor iOS gebruikers. Contactloos betalen is ook mogelijk met Apple pay. Verder heeft de smartwatch hartslagsensor als gps sensor waardoor je buiten kunt trainen zonder je telefoon. 

SpecificatiesApple Watch SE
Scherm1.57 inch type OLED
Geschikt vooriOS
Contactloos betalenJa, Apple Pay
Ingebouwde GPSJa, Ingebouwde GPS ontvanger, Navigatie, Route registratie
Hartslag sensorIngebouwde Polssensor, Continu
Opslag capaciteit32GB
VO2 Max Nee
Waterresistensie Waterdicht

Tenslotte zijn er veel meer functies die je zelf naar zou moeten kijken om te beslissen of deze goedkope iOS smartwatch iets voor je is of niet.

5. Samsung Galaxy Watch 3

Samsung Galaxy Watch 3 - Beste smartwatch voor Samsung gebruikers 2021 - Top 10 beste smartwatches

We hebben al de iPhone smartwatch besproken maar nog geen samsung smartwatch besproken. De beste keuze voor een Samsung smartwatch is de Samsung Galaxy Watch 3.

Dit is een smartwatch die een zeer mooie design heeft zoals normale horloges maar die ook de features heeft van top smartwatches zoals je ingebouwde GPS, Hartslagsensor, Training tracken en meer. 

Niet alleen is de Samsung Galaxy Watch 3 te gebruiken met  android telefoons het is ook te gebruiken met iOS telefoons waardoor je niet gebonden bent aan alleen een merk. 

De smartwatch heeft ook notificaties alert waardoor je makkelijk je notificaties bij de hand hebt en zo kun je reageren of weigeren wanneer je dat wilt. 

De ingebouwde GPS is wat ik heel erg belangrijk vind in een smartwatch. Je wilt dus kunnen trainen zonder je telefoon mee te nemen want soms wil je even in je buurt gaan rennen zonder je telefoon. 

Verder werkt dit heel goed voor als je gaat zwemmen en je wilt je activiteiten tracken. Tuurlijk kan je in een zwemband niet je telefoon meenemen en daar komt de GPS goed van past. Je hartslag meten is ook continu met de ingebouwde sensor en deze kun je constant aflezen tijdens je training. 

SpecificatiesApple Watch SE
Scherm1.57 inch type OLED
Geschikt voorAndroid en iOS
Contactloos betalenJa, Apple Pay
Ingebouwde GPSJa, Ingebouwde GPS ontvanger, Navigatie, Route registratie
Hartslag sensorIngebouwde Polssensor, Continu
Opslag capaciteit32GB
VO2 Max Nee
Waterresistensie Waterdicht

De smartwatch heeft verder andere sensoren en ook ECG hartslagmeting die ook heel handig is. Veel meer functionaliteit die je zullen helpen in je elke dag leven. De bandjes van de smartwatch is ook zeer geschikt voor professionele gebruik door de lederen bandjes die er zeer classicaal uitzien. 

6. Fitbit Sense

Fitbit Sense - Beste smartwatch voor gezondheid meting van 2021 - Top 10 beste smartwatches in 2021 en verder
€224,99
€239,00
op voorraad
Bol.com
€229,00
op voorraad
Coolblue.nl
€233,00
op voorraad
Coolblue.be

Voor gebruikers die hun gezondheid continu willen monitoren is de Fitbit Sense een top keuze. De Fitbit Sense kan naast het meten van je hartslag ook je stress meten, Slaap en hoe je deze kan verbeteren en veel meer inzicht als je premium haalt. 

Voordat je deze smartwatch gaat kopen moet je goed nadenken of je de extra opties wel nodig gaat hebben of niet. Denk eraan dat je betaald bijna 100 euro extra voor deze smartwatch om  EDA, ECG en huid temperatuur sensor

Dit zijn de drie functies die je krijgt bij de Fitbit Sense en als je denk dat jij dit nodig zal hebben dan kun je deze zeker halen. Daarnaast als je denk dat je ze niet nodig zal hebben dan kun je gaan voor de Fitbit Versa 3 die 100 euro voordeliger is. 

De Fitbit Sense beschikt verder over je standaardfuncties zoals je hartslag meting, contactloos betalen, meldingen van je telefoon weergeven, bellen via de smartwatch en ingebouwde GPS voor als je zonder telefoon wilt sporten. 

Verder kun je ook de Fitbit Sense krijgen met een weegschaal die meteen je gewicht naar de smartwatch verzend. Dit is namelijk heel handig voor als je wilt afvallen en je elke dag meteen je gewicht wilt bijhouden zonder dat handmatig te hoeven doen. 

SpecificatiesFitbit Sense
Scherm1.58 inch type AMOLED
Geschikt voorAndroid, iOS
Contactloos betalenJa, Fitbit Pay
Ingebouwde GPSJa, Ingebouwde GPS ontvanger, Route registratie
Hartslag sensorIngebouwde Polssensor, Continu
Opslag capaciteit2,5GB
VO2 Max Ja
Waterresistensie Waterdicht

Zelf vind ik dit een geweldige smartwatch voor mensen die graag extra gezondheid tracking willen hebben. Ook de Fitbit sense + weegschaal is heel handig omdat je niet steeds manual je gewicht moet bijhouden, de app doet het automatisch. 

7. Apple Watch 3

Apple Watch Series 3 - Goedkoopste smartwatch voor iPhone gebruikers in 2021

Goedkoopste apple smartwatch die je kunt krijgen is de Apple Watch 3. Dit is de goedkoopste smartwatch van Apple en het is zeker betaalbaar vergeleken met de andere Apple watchs die er zijn. 

Deze goedkope Apple Watch beschikt over een luidspreker en microfoon waardoor je makkelijk via de horloge kunt bellen en gesprekken voeren zonder je telefoon. Dit is heel handig voor veel gebruikers en zeker is dit een top functionaliteit voor een een goedkope apple watch. 

Verder heeft deze smartwatch ook een hartslagsensor die continu je hartslag meet zodat je deze tijdens je workout of buiten workout kunt checken. 

Naast de hartslagsensor is er ook een ingebouwde GPS sensor die heel handig is voor als je buiten wilt trainen zonder je telefoon en nog steeds je training wilt tracken en opslaan. 

SpecificatiesFitbit Sense
Scherm1.58 inch type AMOLED
Geschikt voorAndroid, iOS
Contactloos betalenJa, Fitbit Pay
Ingebouwde GPSJa, Ingebouwde GPS ontvanger, Route registratie
Hartslag sensorIngebouwde Polssensor, Continu
Opslag capaciteit2,5GB
VO2 Max Ja
Waterresistensie Waterdicht

Met deze smartwatch kun je veel meten zoals je afstand, snelheid, calorieverbranding en veel meer. De horloge is zeer geschikt voor als je gaat fietsen, fitness, Hardlopen, Multi Sport, Tennis, Wandelen, Watersport, Wintersport en Zwemmen. 

8. Fitbit Charge 4 – Goedkope smartwatch van 2022

Fitbit Charge 4 - Beste betaalbare smartwatch van 2021 - Goedkope smartwatch in 2021

De Fitbit Charge 4 is de beste budget smartwatch van 2022 voor als je niet veel wilt betalen voor een smartwatch die alles heeft wat je nodig zal hebben. Het heeft een minimalist design waardoor je alleen de belangrijkste functies bij de hand zal hebben.

Deze goedkope smartwatch van Fitbit is zeer goed en het heeft ook ingebouwde GPS dat je niet vaak ziet in goedkope smartwatches. Met een ingebouwde GPS kun je makkelijk trainen zonder je telefoon te gebruiken buiten. Als je nou gaat fietsen of hardlopen kun je makkelijk je training tracken zonder je telefoon. 

De smartwatch van fitbit zijn altijd goede keuzes omdat ze niet een voordeel hebben op een bepaalde telefoon. Je kan de fitbit horloges zowel met iOS als Android gebruiken en dit is altijd handig voor als je in de toekomst van telefoon veranderd. 

Naast de GPS heeft de smartwatch natuurlijk ook een ingebouwde hartslagsensor die je hartslag continu meet. Dit heb je altijd nodig voor als je gaat trainen of te zien dat je hartslag niet in slechte hoogte komt. Ook is je hartslag altijd handig om te zien of een training heel zwaar voor je is of niet. 

SpecificatiesFitbit Charge 4
Scherm1 inch type OLED
Geschikt voorAndroid, iOS
Contactloos betalenJa, Fitbit Pay
Ingebouwde GPSJa, Ingebouwde GPS ontvanger, Route registratie
Hartslag sensorIngebouwde Polssensor, Continu
Opslag capaciteitGeen
VO2 Max Ja
Waterresistensie Waterdicht

Notificaties worden ook op deze smartwatch weergegeven. Hij is heel klein maar ze worden wel compact weergegeven en dit vind ik altijd heel handig aan smartwatches. Je kan zelf beslissen welke programma’s je wel of niet notificaties van wilt krijgen wat ook handig is om geen onnodige notificaties te krijgen.

9. Samsung Galaxy Watch Active 2

Samsung Galaxy Watch Active 2 - Goede keuze voor een samsung smartwatch in 2021 - Top 10 beste smartwatches

Andere top keuze voor android gebruikers is de Samsung Galaxy Watch Active 2 die ook beschikt over ECG hartslagmeter en veel andere belangrijke functies zoals ermee kunnen bellen, camera bedienen en je hartslagmeting. 

Dit is een top keuze voor een Samsung smartwatch en andere mensen vinden het ook. Deze smartwatch heeft over 1134 reviews of bekende webshops en gebruikers vinden het geweldig omdat het heel comfortabel is en de scherm is zeer scherp. 

Wat ook heel bijzonder is, is dat deze smartwatch niet alleen geschikt is voor android telefoons maar ook wel voor iOS telefoons. De meldingen die je krijgt van je telefoon op de smartwatch zijn je berichten en deze kun je lezen. 

Niet alleen dat maar je kan ook berichten verzenden, als je wordt gebeld kun je dat zien en opnemen of weigeren. Muziek bediening is heel simpel op deze smartwatch en je krijg ook andere notificaties zoals je mail en veel meer. 

Een heel basisfunctie die elke smartwatch heeft in 2021 is je hartslag meten. Deze smartwatch heeft ook continue hartslagmeting waardoor je op elke moment deze kunt zien. Ook je ingebouwde GPS heb je voor als je wilt sporten zonder je telefoon of als je lekker gaat zwemmen en je wilt dat tracken. 

SpecificatiesSamsung Galaxy Watch Active 2
Scherm1.2 inch type AMOLED
Geschikt voorAndroid, iOS
Contactloos betalenJa, Fitbit Pay
Ingebouwde GPSJa, Ingebouwde GPS ontvanger, Navigatie, Route registratie
Hartslag sensorIngebouwde Polssensor, Continu, ECG hartslagmeting
Opslag capaciteit4GB
VO2 Max Nee
Waterresistensie Waterdicht

Verder is er niet veel meer te vertellen alleen dat deze smartwatch ook ECG beschikt en dat het heel geschikt is voor als je gaat fietsen, fitnessen, hardlopen, buiten trainen of zwemmen. Een geweldige smartwatch horloge en zeker een van de beste smartwatches van 2022. 

10. Garmin Venu SQ Music

Garmin Venu Sq Music - Beste uit de test smartwatch van 2021 - Top 10 beste smartwatch keuzes 2021

Voor muziekliefhebbers is de Garmin Venu SQ Music een top keuze. Deze smartwatch maakt het mogelijk om Spotify muziek te kunnen luisteren zonder internetverbinding voor als je onderweg bent. 

De smartwatch  heeft een zeer mooie design die veel op de Apple smartwatch lijkt wat heel ongewoonlijk is van Garmin die meestal ronde smartwatches maakt. 

De Garmin Venu is zeer goed voor als je gaat sporten en de tracking ervan is zeer goed. Verder kun je ook lekker gaan rennen of fietsen en je telefoon thuis laten dankzij de ingebouwde gps. Verder kun je ook onderweg als je zit te trainen drinken kopen door contactloos met je horloge te betalen wat heel handig is. 

Dit is een perfecte smartwatch voor sporters die houden om onderweg muziek te luisteren en zelfs ook als de smartwatch geen internet heeft. De hartslag meting van de smartwatch is continu en deze kun je ook zien tijdens je training. 

Naast trainen en muziek heeft deze smartwatch natuurlijk ook je meldingen voor als je een bericht krijgt op je telefoon of een notificatie. Zo kun je makkelijk alles bij de hand hebben zonder dat jij je telefoon hoeft te pakken elke minuut van de dag. 

SpecificatiesGarmin Venu SQ Music
Scherm1.3 inch type LCD
Geschikt voorAndroid, iOS
Contactloos betalenJa, Garmin Pay, België en Nederland
Ingebouwde GPSJa, Ingebouwde GPS ontvanger, Route registratie
Hartslag sensorIngebouwde Polssensor, Continu
Opslag capaciteit4GB
VO2 Max Ja
Waterresistensie Waterdicht

Dit is zeker een van de beste garmin smartwatches die er zijn en het is ook de beste uit de test van coolblue. Zeker een aanrader voor mensen die altijd muziek willen luisteren met hun smartwatch zonder dat ze hun telefoon altijd bij zich moeten hebben.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste smartwatch uit de test? De beste smartwatch uit de test zijn de Garmin Venu SQ music en de Fitbit charge 4. Deze zijn een van de beste keuzes voor een smartwatch en zijn zeker een van de top smartwatches in prijs en kwaliteit. 

Wat is de beste goedkope smartwatch? De beste goedkope smartwatch die je kunt kopen is de Fitbit charge 4 of de Huawei Band 4 Pro als je zelfs nog onder de 100 euro wilt zitten. Beide van deze smartwatches beschikken over de belangrijkste functies. 

Wat is de beste smartwatch voor iPhone? De beste smartwatch voor iPhone is de Apple Watch SE in mijn opinie. Deze smartwatch is niet te duur en het beschikt over de meeste functionaliteiten die de Apple Watch Series 6 heeft. 

Wat is de beste smartwatch voor sport? De beste smartwatch voor sport is de Garmin Forerunner 245. Deze smartwatch heeft alles wat je nodig zal hebben om te sporten zowel buiten als binnen als je gaat fitnessen of rennen. 

1 gedachte over “Top 10 Beste Smartwatches 2022 – Beste Keuzes”

Plaats een reactie